Барни сладкиш

VecaVeca
Мастър Шеф
296632k313
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Барни сладкиш
Снимка: Veca
1 / 10
13/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
60 мин.
Порции
9
"Зарадвайте своите близки с този сладкиш !"

Необходими Продукти

  • За кората
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилова захар - 10 г
  • олио - 100 мл
  • мляко - 200 мл
  • брашно - 200 г
  • бакпулвер - 10 г
  • За пълнежа
  • конфитюр - 2 с.л.
  • За глазура
  • заквасена сметана - 250 мл сладка
  • шоколад за готвене - 125 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За кората: Разбийте яйцата със захарта и ваниловата захар с миксер.

Добавете олиото, млякото и разбъркайте с миксер на най-ниската скорост. Смесете брашното, смесено с бакпулвера, и леко разбъркайте с миксера.

Намажете тавата за печене (30 × 20) с олио и изсипете приготвената смес. Печете обикновения сладкиш в добре загрята фурна на 180°C за 25 минути.

Извадете готовата платка от фурната, нарежете я на кубчета и направете кухина в средата на всяко кубче (извадете бисквитата с лъжица и направете кухина по този начин).

Натрошете извадената бисквита и я сложете в купа, добавете сладко и разбъркайте.

Напълнете кухините със сместа от бисквити и сладко.

За глазурата: Начупете шоколада за готвене на кубчета и го сложете в малка тенджера. Добавете сладката заквасена сметана и разтопете на пара.

Изсипете глазурата върху кората и я оставете да се охлади добре в хладилника за 2-3 часа.

Сервирайте барни сладкиша.

Съвет: Използвайте конфитюра по ваш избор.

Опитайте и му се насладете!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: