Начин на приготвяне
Намазах голяма правоъгълна тава с размери 30х45 см с олио. Поставих отгоре две кори, като ги прегънах да се съберат в тавата.
Поръсих с малко олио, после разпределих навсякъде от предварително обелени и нарязани ябълки, поръсих със захар и канела, орехи.
Следват други две кори, процедурата се повтаря до изчерпване на количествата кори и ябълки. Отгоре намазах с олио и поръсих с малко захар.
Изпекох щрудела на 170 градуса до готовност и приятен загар.
Приготвих сиропа от водата и захарта, варих го на слаб огън пет минути.
Оставих да се охлади.
Горещия щрудел нарязах на правоъгълници и залях със сиропа.
Сиропираният щрудел с орехи и ябълки е готов.