Постни лозови сaрмички

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
34
17k
19/05/2010
"Обожаваме сармички, само да има кой да ги свие вместо нас "
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо54 719
  • Преглеждания за месеца65
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества
Сарми

Начин на приготвяне

Лукът се задушава в мазнината, след което се прибавят едно по едно ориза и на дребно нарязаните домати.

Сместа се посолява и залива с 1 чаша вода. Оставя се на тих огън, докато водата не попие. Полуготовата смес се подправя с останалите подправки и се правят сърмичките.

На дъното на една тенджера поставяме няколко лозови листа, след което нареждаме завитите сармички. Отгоре слагаме една чиния да ги притиска и заливаме с вода. Варят се на умерен огън докато останат на мазнина.

Сервират се с кисело мляко и резенче лимон.

Гевгир за ориз, боб, леща и киноа
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Гевгир за ориз, боб, леща и киноа
4.60 лв.
Виж ››

Гевгирът за ориз може да се ползва за миене и на други зърнени или бобови култури. Има удобна дръжка и интересна форма. Гевгирът би бил чудесно допълнение към колекцията ви от готварски съдове.

Рейтинг

5 11
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар