Пиле с гъби и кускус

Петя СтойневаПетя Стойнева
Новак
1402k186
Пиле с гъби и кускус2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"В чинията за сервиране се прави венец от гарнитурата, а в средата се поставя приготвеното пиле с гъбите. Залива се със соса от тигана."

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 500 г
  • печурки - 200 г
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • кокосово брашно - 2 с.л.
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • копър
  • За гарнитурата
  • кускус - 200 г
  • червена чушка - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава кромид
  • олио
  • сол
  • канела
  • куркума
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе и печурките се нарязват на ивици. Подправят се със сол, черен и червен пипер и се задушават в олиото.

След 10-15 минути се добавя и бялото вино, а малко по-късно - и кокосовото брашно за сгъстяване на соса.

Свареният кускус се подправя с канела, куркума, червен пипер и сол.

Чушката, моркова и лука, нарязани на ивици се задушават леко с олиото и се добавят към готовия кускус.

В чинията за сервиране се прави венец от гарнитурата, а в средата се поставя приготвеното пиле с гъбите.

Залива се със соса от тигана вкусното пиле с гъби и кускус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: