Начин на приготвяне
Пълнените калмари са много популярно второ рибно ястие, защото калмарите се поддават добре към много видове пълнежи. Това, което предлагам, е една от класическите и много апетитни морски рецепти.
За да направите пълнени калмари, започнете с почистването на калмарите, като премахнете вътрешностите, отстранете и кожата.
Накиснете стария хляб в топла вода за около 10 минути.
С остър нож нарежете фино пипалата калмари и страничните перки.
Загрейте олиото в тиган със смлените скилидки чесън и нарязаната аншоа, гответе, докато аншоата се разтопи. Добавете нарязаните калмари, които сте приготвили, смесете с бялото вино.
Трохите от хляба, след като сте го изцедили и нарязали, добавете в тигана при рибата, оставете всичко да се овкуси за няколко минути.
Прехвърлете направената от вас плънка в купа и добавете яйцата, пармезана и наситнения магданоз и разбъркайте с лъжица до гладка смес. Подправете с черен пипер и посолете, ако е необходимо.
С получената смес напълнете калмарите, не ги пълнете до ръба, иначе калмарите ще се спукат при готвене. Затворете ги с клечка за зъби.
Запържете две скилидки чесън в две супени лъжици екстра върджин зехтин и нарязаните наполовина домати. Добавете пълнените калмари и ги оставете да покафенеят, като ги обръщате от време на време.
Налива се бялото вино, посолява се и се готви около десет минути под капак или за 25 минути, покрито с фолио.
Преди да приключите с готвенето, поръсете с наситнен магданоз пълнени калмари по италиански.
Приятен апетит!