Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Аламинути»Пълнени калмари по италиански

Пълнени калмари по италиански

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Пълнени калмари по италиански3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Пълнените калмари по италиански са много популярно второ рибно ястие...вижте рецептата и разберете защо"

Необходими Продукти

  • калмари - 400 г
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - екстра върджин
  • магданоз - наситнен
  • бяло вино
  • домати - 200 г
  • Съставки за плънката
  • яйца - 2 бр.
  • хляб - 130 г стар хляб от твърда пшеница
  • пармезан - 40 г настърган
  • магданоз - наситнен
  • чесън - 2 скилидки
  • аншоа - 2 филета
  • черен пипер - прясно смлян
  • бяло вино
  • зехтин - екстра върджин
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пълнените калмари са много популярно второ рибно ястие, защото калмарите се поддават добре към много видове пълнежи. Това, което предлагам, е една от класическите и много апетитни морски рецепти.

За да направите пълнени калмари, започнете с почистването на калмарите, като премахнете вътрешностите, отстранете и кожата.

Накиснете стария хляб в топла вода за около 10 минути.

С остър нож нарежете фино пипалата калмари и страничните перки.

Загрейте олиото в тиган със смлените скилидки чесън и нарязаната аншоа, гответе, докато аншоата се разтопи. Добавете нарязаните калмари, които сте приготвили, смесете с бялото вино.

Трохите от хляба, след като сте го изцедили и нарязали, добавете в тигана при рибата, оставете всичко да се овкуси за няколко минути.

Прехвърлете направената от вас плънка в купа и добавете яйцата, пармезана и наситнения магданоз и разбъркайте с лъжица до гладка смес. Подправете с черен пипер и посолете, ако е необходимо.

С получената смес напълнете калмарите, не ги пълнете до ръба, иначе калмарите ще се спукат при готвене. Затворете ги с клечка за зъби.

Запържете две скилидки чесън в две супени лъжици екстра върджин зехтин и нарязаните наполовина домати. Добавете пълнените калмари и ги оставете да покафенеят, като ги обръщате от време на време.

Налива се бялото вино, посолява се и се готви около десет минути под капак или за 25 минути, покрито с фолио.

Преди да приключите с готвенето, поръсете с наситнен магданоз пълнени калмари по италиански.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: