Начин на приготвяне
Тиквичките се настъргват, посоляват и оставят за кратко. Прецеждат се много хубаво през тензух или цедка.
Аз използвам цедка за ядково мляко. След това се объркват с крема сиренето, яйцата и подправките.
Сместа се изсипва върху хартия за печене. Моята е от али експрес, но залепва. Затова ако ползвате такава, я намажете. Размерът на дъното е 20 см. Може да си изрежете парче обикновена хартия. По-качествена е, поне моята. Не ви трябва тава, блатът няма да се разтече.
Включете еър фрайъра да загрее за 5 минути на програма roast - 200 °C. Когато мине това време, сложете блата да се пече на 180 °C за 8 минути.
След това я обърнете директно върху решетката и махнете хартията.
Блатът за пица с тиквички е абсолютно изпечен. Но ако искате по-препечен, пуснете за още 2-3 минути.
Върху изпечения блат се нареждат парчета мортадела, маслини, домати, моцарела.
Поръсва се кето пицата с много малко кашкавал. Запича се на 200 °C за 3 минути.
Източник: Вкусни рецепти с Валерия.