Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Кето пица с блат от тиквички в еър фрайър

Кето пица с блат от тиквички в еър фрайър

редакция:
ВалерияВалерия
Мастър Шеф
2474k6431
Кето пица с блат от тиквички в еър фрайър
Снимка: Валерия
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Порции
1
"Тази пица е всичко, което може да искате за вечеря"

Необходими Продукти

  • За блата
  • тиквички - 250 г
  • яйца - 1 бр.
  • крема сирене - 20 г
  • копър - 1 ч.л. нарязан
  • чесън - 1 малка скилидка пресован
  • сол - 1/4 ч.л.
  • За плънката
  • мортадела - без въглехидрати и с висок % мазнини
  • моцарела - от тази в саламурата
  • маслини - изчистват се от костилките
  • чери домати
  • кашкавал - малко настърган настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се настъргват, посоляват и оставят за кратко. Прецеждат се много хубаво през тензух или цедка.

Аз използвам цедка за ядково мляко. След това се объркват с крема сиренето, яйцата и подправките.

Сместа се изсипва върху хартия за печене. Моята е от али експрес, но залепва. Затова ако ползвате такава, я намажете. Размерът на дъното е 20 см. Може да си изрежете парче обикновена хартия. По-качествена е, поне моята. Не ви трябва тава, блатът няма да се разтече.

Включете еър фрайъра да загрее за 5 минути на програма roast - 200 °C. Когато мине това време, сложете блата да се пече на 180 °C за 8 минути.

След това я обърнете директно върху решетката и махнете хартията.

Блатът за пица с тиквички е абсолютно изпечен. Но ако искате по-препечен, пуснете за още 2-3 минути.

Върху изпечения блат се нареждат парчета мортадела, маслини, домати, моцарела.

Поръсва се кето пицата с много малко кашкавал. Запича се на 200 °C за 3 минути.

Източник: Вкусни рецепти с Валерия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: