Начин на приготвяне
Плънката за пълнените патладжани се приготвя по следния начин:
Обелен и нарязан на кубчета домат, пресован чесън, зехтин или олио, сол, черен пипер, магданоз и нарязана на ситно, печена и обелена чушка.
Патладжаните се измиват, махат се дръжките и с точилката се намачкват отгоре, да омекнат при допир.
После се разрязват и поръсват със сол, оставят се за кратко.
Нареждат се в тава и се пекат във фурната за 30 минути на 200°C, да поомекнат.
Вадят се от фурната и се пълнят с приготвената плънка, след което се връщат във фурната, докато патладжаните се сготвят.
Последно, преди да са окончателно готови пълнените патладжани, върху плънката се слага моцарелата и настърганият кашкавал и се връщат във фурната - до приятен загар.
Хапнете си вкусно Бити патладжани, за да си знаят кой е шефът ;)