Шоколадов десерт с маскарпоне и розмарин

Марина НордМарина НордНовак1219
21/08/2014
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо464
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Портокалът се обелва и се нарязва на ситно. Маскарпонето се смесва със сметаната и се разбива до пухкав крем.

Добавят се нарязаните на ситно листенца на единия стрък розмарин, нарязаният портокал и медът. Всичко се разбърква.

С помощта на две чаени лъжички се оформят четири топчета от тази смес. Сервира се, като в две чинийки се настъргва на ситно шоколадът, отгоре се слагат по две топки и се украсява с листенца розмарин.

Отново се поръсва с шоколад. По желание може да оформите една по-голяма топка вместо 2 по-малки.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ирина Андреева Jolie
Десерта е супер,само дето тоя розмарин хич не ми се връзва :) Може да е много вкусно за някой,ама аз по принцип тая подправка много не я тача :)
0
0