Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Разядката с леща и маслини

Разядката с леща и маслини

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
3595k1k2k1
Разядката с леща и маслини
Снимка: Juliya
1 / 2
27/07/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Разядката с леща и маслини е много вкусна и полезна."

Необходими Продукти

  • червена леща - 1 ч.ч.
  • маслини - 70 г
  • каперси - 50 г
  • домати - 1 бр. малък
  • орехи - около 1 шепа
  • зехтин - 3 с.л.
  • сусамов тахан - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • пушен червен пипер - 1/2 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л. млян
  • сок от лимон - на вкус
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте червената леща, сварете я за 10-15 минути, охладете, отцедете и прехвърлете в блендер.

Обелете доматите и отстранете семките.

Добавете доматите, нарязаните маслини, орехите и чесъна в блендера и пасирайте.

Прибавете останалите съставки и пасирайте вкусната разядка с леща до получаването на хомогенна смес.

Разядката с леща и маслини е много вкусна и полезна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: