Начин на приготвяне
Прясното мляко се кипва се оставя да се охлади до 37 °C.
Жълтъците се разбиват със захарта и ванилията и се добавят на тънка струйка към охладеното прясно мляко при непрекъснато бъркане.
Сместа се слага на слаб огън и се вари до сгъстяване при непрекъснато бъркане. След това се сваля от котлона и се оставя да се охлади напълно.
Смтаната се разбива с миксер до сгъстяване и се смесва с помощта на шпатула с охладения млечен ванилов крем.
Прехвърля се домашния млечен сладолед в подходящ за фризера съд с капак и се оставя за няколко часа да стегне напълно.
Готовият домашен сметанов ванилов сладолед се поднася в чашки или купички, гарниран с листенца мента и любимото ви сладко или мед.
До ви е сладко!