Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Бульони»Богат зеленчуков бульон

Богат зеленчуков бульон

редакция:
Богат зеленчуков бульон
Снимка: Мими Георгиева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Домашен зеленчуков бульон - винаги допринася за по-богатия и плътен вкус на приготвената храна."

Необходими Продукти

  • моркови
  • целина
  • магданоз
  • лук
  • праз
  • пъщарнак
  • картофи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Домашен зеленчуков бульон - продуктите и количеството им могат да бъдат според вкуса и наличността

Винаги допринася за по-богатия и плътен вкус на приготвената храна.

Често, когато описвам рецептите си, пиша, че слагам домашен бульон (месен или зеленчуков). Препоръчвам ви и вие да си приготвите зеленчуковия бульон за вашата храна у дома.

В около 3-4 литра вода добавете (това са примерни зеленчуци, можете да използвате всеки вид).

Дръжки от връзка магданоз, обелки от моркови (предварително, преди беленето да са измити морковите старателно с четка), части и семена от чушки, обелки от пащърнак, целина, люспи на лук и чесън. Ако желаете, можете да добавите сол на вкус.

Сварете за около 15- 20 мин. Оставете да изстине всичко заедно и прецедете.

Съхранявайте в хладилник или в кутии (надпишете ги) във фризер.

- Може да се добави картоф нарязан на малки кубчета. Той придава плътност на бульона;

- Можете да си събирате, особено сега в сезона на пресните зеленчуци, обелките във фризер (в торбичка или кутия за съхранение) и да сварите, когато са се събрали достатъчно зеленчуци;

Нищо сложно, а ни учи да използваме всяка част от растенията, вместо просто за ги изхвърлим в кофата за боклук. Нека да ги превърнем в полезна и вкусна добавка към ястията си.

Източник: Кулинарни рецепти Mimi's kitchen; Фейсбук страница-рецертурник

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10