Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Фрикасе»Гъби фрикасе със зеленчуков бульон

Гъби фрикасе със зеленчуков бульон

Гъби фрикасе със зеленчуков бульон
Снимка: Стела Емилова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Фрикасе за чудо и приказ"

Необходими Продукти

  • гъби - 500 г
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1 резен
  • лук - 1 глава
  • черен пипер
  • масло - 1 к.ч. краве
  • брашно - 2 1/2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се почистват и измиват без да се режат, към тях се добавят нарязаните на кубчета моркови и целина, нарязаният лук и черният пипер на вкус.

Продуктите се заливат с подсолена вода, която трябва само да ги покрива. Варят се на умерен огън, докато гъбите омекнат, след което се оцеждат от получения бульон и се нарязват на дребно.

В друг съд сложете маслото и към него добавете брашното, докато се запържи до златисто и след това разредете с част от бульона. Прибавят се и нарязаните гъби и се вари на тих огън около 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: