Начин на приготвяне
Патладжанът се нарязва и посолява и се оставя да се отдели горчивият сок.
Лукът, чушката и морковът, нарязани на кубчета, се задушават в олиото за 10 минути.
След това в тигана се слагат нарязаните тиквичка и патладжан и готвенето продължава още 10 минути.
Накрая се добавят нарязаните домати. Подправя се със сол, щипка захар и червен пипер.
Прибавят се нарязан риган, магданоз и копър. Малко след това се слага и топъл зеленчуков бульон.
Сочният рататуй се задушава на котлона до полуготовност. Разпределя се в индивидуални огнеупорни съдове и се запича във фурна за около 30 минути.
Сервира се рататуй със зеленчуков бульон със смес от нарязани магданоз и копър.
Ако и вие сте фенове на френската кухня, опитайте обезателно и изпитаните ни рецепти за френски картофен огретен или крем брюле по класическа френска рецепта.