Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Плодова торта»Плодова крем пита с много плодове

Плодова крем пита с много плодове

Плодова крем пита с много плодове
Снимка: Росица Петрова
4 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12
"Страхотна и много свежа крем пита, която ще очарова гостите ви"

Необходими Продукти

  • БЛАТ
  • масло - 90 г меко
  • кафява захар - 90 г
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 100 мл
  • брашно - 170 г
  • ванилова захар - 1 п. (10 г)
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • КРЕМ
  • яйца - 2 жълтъка
  • кафява захар - 100 г
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
  • прясно мляко - 300 мл
  • царевично нишесте - 3 с.л.
  • лимонова кора - кората на 1/2 цитрус
  • маскарпоне - 200 г
  • ОЩЕ
  • плодове - 500 г пресни - ползвах ягоди, къпини, кайсии, нектарини, сини сливи, лайм
  • ЗАХАРЕН СИРОП
  • захар - 4 с.л.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • желатин - 10 г
  • вода - 30 мл - за накисване на желатина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе блата за плодовата крем пита, като смесите меко масло, захар и ванилова захар. Разбийте добре съставките с миксер за няколко минути.

След това добавете яйцата, едно по едно като разбърквате след всяко.

Следва да добавите прясното мляко. Сместа ще изглежда като пресечена, но това не трябва да ви притеснява.

Накрая пресейте брашното с бакпулвера и ги добавете на части. Сместа, която се получава, е малко по-гъста от стандартната кексова смес.

Пригответе си форма за печене 24 см, покрита с хартия, прехвърлете сместа за блата, заравнете със шпатула и сложете да се пече в загрята фурна на 170 градуса с вентилатор за около 16-18 минути, до суха клечка.

Готовия блат охладете върху решетка.

Докато блатът се пече, пригответе яйчения крем.

Разбийте 2 жълтъка с царевичното нишесте и прибавете към тях малко от млякото.

Останалото мляко, зедно със захарта, сложете в касерола и загрейте.

Малко преди да заври, прибавете яйчената смес към млякото на тънка струя, бъркайки.

Варете крема няколко минути, докато се сгъсти, като не спирате да бъркате.

Към готовия крем прибавете фино настъргана кора на половин лимон, покрийте го плътно с фолио, за да не се образува коричка и оставете да се охлади.

След това прибавете към крема маскарпонето, разбъркайте и може да глобите плодовата торта.

Сложете блата в подходяща чиния или поднос и го стегнете с регулируем ринг.

Върху блата разпределете крема и заравнете.

Нарежете по-едрите плодове на парчета, а дребните оставете цели и ги наредете според вкуса ви върху крема.

Накиснете желатина в малко студена вода и оставете да набъбне.

Сварете захарен сироп от половин чаша вода и 3-4 лъжици захар.

Махнете сиропа от котлона, изчакайте минута и след това прибавете към него желатина. Разбъркайте, докато желатина се разтвори напълно, а след това оставете да се охлади.

Щом започне да се сгъстява намажете с него плодовете с четка, за да запазят свежеста си, след което сложете крем питата в хладилник за 12 часа.

На следващия ден се насладете на тази вкусна плодова пита.

Плодовата крем пита с много плодове е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: