Начин на приготвяне
Загрейте зехтин в голям дълбок тиган на среден огън. Добавете нарязания на ситно лук и гответе, докато стане мек.
Добавете моркова, чесън и червена чушка.
Гответе около 5 минути или докато зеленчуците омекнат.
Добавете ориза и продължете да готвите, разбърквайки, за още 2 минути.
В друг съд загрейте зеленчуковия бульон.
Разтворете шафрана в една или две супени лъжици от бульона и след това добавете всичкият бульон към ориза и зеленчуците.
Намалете огъня и оставете ориза на тиган да се готви под покритие, докато усвои течността и стане мек и вкусен (около 15-20 минути).
Подправете със сол на вкус, червен пипер и щипка сух риган.
Сервирайте докато оризът със зеленчуци и шафран в тиган е топъл.
Насладете се на вкусния зеленчуков ориз с шафран!