Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз на тиган»Лесен ориз със зеленчуци и шафран в тиган

Лесен ориз със зеленчуци и шафран в тиган

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
1719886745
Лесен ориз със зеленчуци и шафран в тиган
Снимка: Албена Атанасова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Вкусен, ароматен и много лесен - вижте как да си приготвите този чуден ориз със зеленчуци"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • зеленчуков бульон - 2 ч.ч.
  • шафран - 1/4 ч.л.
  • моркови - 1 брой
  • лук - 1 брой
  • чесън - 1 брой
  • чушки - 1 брой
  • зехтин
  • сол
  • червен пипер - по желание
  • риган - сух, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтин в голям дълбок тиган на среден огън. Добавете нарязания на ситно лук и гответе, докато стане мек.

Добавете моркова, чесън и червена чушка.

Гответе около 5 минути или докато зеленчуците омекнат.

Добавете ориза и продължете да готвите, разбърквайки, за още 2 минути.

В друг съд загрейте зеленчуковия бульон.

Разтворете шафрана в една или две супени лъжици от бульона и след това добавете всичкият бульон към ориза и зеленчуците.

Намалете огъня и оставете ориза на тиган да се готви под покритие, докато усвои течността и стане мек и вкусен (около 15-20 минути).

Подправете със сол на вкус, червен пипер и щипка сух риган.

Сервирайте докато оризът със зеленчуци и шафран в тиган е топъл.

Насладете се на вкусния зеленчуков ориз с шафран!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: