Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Лимонов сладкиш

Лимонов сладкиш

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Лимонов сладкиш2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
"Все се заричаме, че няма да прекаляваме със сладкишите и някак не спазваме обещанието си!"

Необходими Продукти

  • лимони - 3 броя
  • захар - 200 грама, за лимоните
  • захар - 150 г
  • масло - 4 с.л.
  • нишесте - 1 супена лъжица
  • брашно - 450 грама
  • сол - 1/2 чаена лъжичка
  • бакпулвер - 1 чаена лъжица
  • яйца - 2 броя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да приготвите плънката, е необходимо първо да измиете лимоните, след което да ги бланширате и да настържете кората им. Вътрешността на цитрусите се смила също.

Пресейте брашното с бакпулвер заедно със солта и разбъркайте добре.

Предварително е нужно да оставите маслото да омекне. След това се разбива със захарта до побеляване и едно по едно се прибавят яйцата, като трябва да запазите един жълтък отделен.

Смесете яйчената и брашняната смес. Замесете бързо меко тесто, оформете на топка и я сложете в хладилника за около 20 минути. Лимоните се смесват с 200 г захар (може и по-малко) и нишестето, за да приготвите плънката.

Половината от охладеното тесто се разстила по дъното и стената на тавичка. Върху него се изсипва плънката и се покрива с останалото тесто. Отгоре се намазва със жълтъка (по желание) и се запича до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
54
40
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

поли
поли
Солта е -1/2 ч.лъжичка,а не чаша и маслото е 4 с. лъжици-разтопено.Аз така разбрах и мисля,че е ясно?!!Изглежда добре,а и икономична рецепта,ще пробвам и ще пиша
07.11.2013 01:16
сузи
сузи
наистина в рецептата има много неяснотии ....
19.05.2013 21:45
МАРИЯ
МАРИЯ
В тази рецепта има много неясноти, по-добре да не се прави.
10.04.2011 16:10
1
lles
lles
Колко масло ?
26.01.2011 21:30
ваня
ваня
1/2 чаена чаша сол не е ли множко ?
15.06.2010 15:40