Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински котлети върху канапе от ориз със зеленчуци

Свински котлети върху канапе от ориз със зеленчуци

Super MamASuper MamA
Чирак
4930182
Свински котлети върху канапе от ориз със зеленчуци
Снимка: Super MamA
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Перфектната пържола се нуждае от перфектното канапе"

Необходими Продукти

  • свински котлети - 4 бр.
  • ориз - 500 г
  • замразен зеленчуци - 1 пакет микс
  • олио - 4 - 5 с.л. за намазване и добавяне
  • мащерка - сушена
  • сол - 4 щипки
  • черен пипер - 4 щипки
  • куркума - 4 щипки
  • чубрица - 4 щипки ронена
  • червен пипер - 4 щипки
  • ябълков оцет - 2 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се вари заедно с замразените зеленчуци до готовност. Към тях се прибавя куркума, сол, олио и черен пипер.

Загрява се олио в дълбок тиган за котлетите. Предваритено котлетите се начукват с чукче, за да бъдат по-крехки. Овкусяват се с мащерка, червен пипер, черен пипер, сол, ронена чубрица, оцет и лим. сок.

Поставят се в тиган с похлупак и на бавен огън се изпичат по 10-15 мин. от едната страна и също толкова от другата страна.

Сервира се по следния начин:

2-3 топки ориз, отгоре свински котлет - 1-2 бр. (по желание и степен на глад) + 2 с.л. сосче от тигана, където сме задушавали / изпичали котлетите.

За повече аромат може да добавите и свеж магданоз ситно нарязан.

Да ви е сладко! :))

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: