Начин на приготвяне
Оризът се вари заедно с замразените зеленчуци до готовност. Към тях се прибавя куркума, сол, олио и черен пипер.
Загрява се олио в дълбок тиган за котлетите. Предваритено котлетите се начукват с чукче, за да бъдат по-крехки. Овкусяват се с мащерка, червен пипер, черен пипер, сол, ронена чубрица, оцет и лим. сок.
Поставят се в тиган с похлупак и на бавен огън се изпичат по 10-15 мин. от едната страна и също толкова от другата страна.
Сервира се по следния начин:
2-3 топки ориз, отгоре свински котлет - 1-2 бр. (по желание и степен на глад) + 2 с.л. сосче от тигана, където сме задушавали / изпичали котлетите.
За повече аромат може да добавите и свеж магданоз ситно нарязан.
Да ви е сладко! :))