Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Колбаси»Къри»Кренвирши с къри, зеленчуци и ориз

Кренвирши с къри, зеленчуци и ориз

Тодорка СпасоваТодорка Спасова
Чирак
45390137485
Кренвирши с къри, зеленчуци и ориз
Снимка: Тодорка Спасова
1 / 3
17/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • ориз - 200 г
  • кренвирши - 300 г
  • зеленчуци - 200 г замразени (грах, царевица, моркови, чушки, броколи)
  • къри - 1 с.л.
  • лук - 1 средно голяма глава кромид
  • бульон - 1 кубче телешки
  • стафиди - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - бучка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете кренвиршите и ги изпържете в загрятото масло. Извадете ги от мазнината и в същия тиган запържете ситно нарязания лук, кърито и брашното.

Разбъркайте и прибавете предварително разтворения в 400 мл вряща вода бульон, като не спирате на бъркате.

Прибавете замразените зеленчуци, стафидите и кренвиршите. Оставете ястието да се готви, като от време на време разбърквате.

Сварете ориза в подсолена вода, отцедете го. Изсипете сместа в кренвиршите в средата на чиния, а отстрани подредете ориза. Сервирайте веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: