Начин на приготвяне
Перфектните хрупкави маслени бисквити с глазура - за 50 бр. - 2 тави:
Брашното се пресява в голяма тава или на плота и в средата се прави кладенче.
Маслото се нарязва на парченца и заедно с пудрата захар, яйцето и солта се добавят в кладенчето.
От всички продукти се замесва меко тесто, завива се в стреч фолио и се оставя на хладно за около 30 мин.
Фурната се загрява предварително на 180 °C. Тавите се застилат с хартия за печене.
Работният плот се наръсва с малко брашно.
Охладеното тесто за масленки се размесва още малко и се разатила върху плота на около 1 см дебелина.
С формички можете да изрежете вашите бисквитки, след което да ги поставите в тавата на разстояние една от друга.
Печете сладките за 10-15 мин до получаването на златистокафяв цвят. Изваждате ги да изстинат върху решетка или големи чинии.
За приготвянето на глазурата:
Белтъкът се разбива заедно със захарта и нишестето на ниска степен на миксера за около 5 мин. Добавя се лимоновият сок и отново се разбива за кратко до разтварянето на захарта.
Ако консистенцията е прекалено гъста, може да добавите по малко студена вода, отново разбърквайки до получаване на желаната гъстота.
Моите маслени бисквити покрих отгоре с глазура и изрисувах със сладкарски флумастер.