Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Песто»Песто Сициалиана

Песто Сициалиана

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
3595k1k2k1
Песто Сициалиана
Снимка: Juliya
1 / 4
05/08/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Пестото Сициалиана е деликатно, не съвсем обикновено, но много вкусно и ароматно, където основната роля е дадена на доматите."

Необходими Продукти

  • домати - 2 бр. (300 г)
  • босилек - 25 г
  • пармезан - 50 г
  • кедрови ядки - 25 г
  • зехтин - 50 мл
  • чесън - 2 скилидки
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете доматите, отстренете семената, нарежете ги на ситно и прехвърлете в цедка, за да се отцеди от излишната течност.

Сложете доматите и босилека в чопър или блендер и ги смелете.

Прибавете ядките, чесъна, пармезана и зехтина и пасирайте до получаването на хомогенна смес.

Овкусете със сол и пипер.

Пестото Сициалиана е деликатно, не съвсем обикновено, но много вкусно и ароматно, където основната роля е дадена на доматите.

Може да се ползва като сос за спагети, сос за сандвичи, а защо не и като сос за месо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: