Начин на приготвяне
Почистете ореховите ядки от черупките, разделете на половинки и ги нанижете на конец с дължина 20 см.
Не забравяйте да завържете кибрит или голям възел в единия край на конеца, а в другия край направете примка. Сложете половината от гроздовия сок на слаб огън, оставете почти да заври и добавете брашното, смесено с останалия сок (студено).
Добавете захар (регулирайте) количеството захар на вкус, всичко зависи от сладостта на гроздето) и гответе на слаб огън, докато се получи гъста, желеобразна маса, като се разбърква. Ще отнеме 5 минути.
След това всяка връзка ядки се потапя три пъти в готовата смес. След всяко потапяне правете почивки за 30 минути, за да стегне по-добре масата.
Закачете чурчхела да изсъхне за 2-3 дни. Изсушете на слънце или в топла стая близо до източник на топлина.
Можете да съхранявате готовата Чурчхела на сухо и топло място в хранителна хартия.
За Чурчхела с неестествени нюанси обикновено се приготвя с помощта на изкуствени багрила, така че трябва да внимавате, когато го използвате. И дори по-добре, изберете естествен и безспорно здравословен продукт.
Добър апетит!