Грузинска Чурчхела

редакция:
Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Грузинска Чурчхела
Снимка: Станислава Вълкова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4
"Можете да съхранявате готовата Чурчхела на сухо и топло място в хранителна хартия - изцяло здравословен десерт без добавена захар"

Необходими Продукти

  • гроздов сок - 1 л
  • брашно - 1 ч.ч.
  • захар - 0.5 ч.ч.
  • орехи - 400 г гръцки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете ореховите ядки от черупките, разделете на половинки и ги нанижете на конец с дължина 20 см.

Не забравяйте да завържете кибрит или голям възел в единия край на конеца, а в другия край направете примка. Сложете половината от гроздовия сок на слаб огън, оставете почти да заври и добавете брашното, смесено с останалия сок (студено).

Добавете захар (регулирайте) количеството захар на вкус, всичко зависи от сладостта на гроздето) и гответе на слаб огън, докато се получи гъста, желеобразна маса, като се разбърква. Ще отнеме 5 минути.

След това всяка връзка ядки се потапя три пъти в готовата смес. След всяко потапяне правете почивки за 30 минути, за да стегне по-добре масата.

Закачете чурчхела да изсъхне за 2-3 дни. Изсушете на слънце или в топла стая близо до източник на топлина.

Можете да съхранявате готовата Чурчхела на сухо и топло място в хранителна хартия.

За Чурчхела с неестествени нюанси обикновено се приготвя с помощта на изкуствени багрила, така че трябва да внимавате, когато го използвате. И дори по-добре, изберете естествен и безспорно здравословен продукт.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: