Начин на приготвяне
Настърганите тиквички се посоляват и оставят за кратко. След това се прецеждат през тензух или цедка.
Към тях се прибавят яйцата и крема сиренето. Всичко се разбърква хубаво с бъркалка.
Сместа за рулото с тиквички се изсипва в тава, покрита с хартия за печене. Тавата ми е с размери 31 на 28 см.
Пече се на 200 °C около 20 минути. Печенето зависи от фурната, моята е газова.
Блатът се оставя да изстине. След това се прави плънката.
Чесънът се пресова и прибавя към крема сиренето. С тази смес се намазва блатът, а отгоре се поръсва с нарязан копър.
Рулото се навива откъм по-тясната страна и се прибира в хладилника да се стегне. Поднасям соленото руло, като предястие или гарнитура.
Източник: Вкусни рецепти с Валерия.