Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Плакия»Скумрия със сос на фурна

Скумрия със сос на фурна

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k5
Скумрия със сос на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1
"Класика на фурна - любимата сочна скумрия плакия, обвита от разкошен домашен сос"

Необходими Продукти

  • скумрия - 1 бр.
  • домати - 2 ч.ч. смлени консерва
  • захар - ½ ч.л.
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - 1 щипка
  • мариновани краставички - 1 бр.
  • лук - 1 глава голяма кромид
  • моркови - 1/2 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • лющян - 2 с.л. /пресен/
  • чесън - 4 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме скумрията, махаме главата и опашката, измиваме я. Нарязваме я на шайби. Подправяме парченцата риба със сол и черен пипер.

На дъното на малка тава слагаме 2 с.л. олио и ги нареждаме на разстояние в тавата. Нарязваме лука на дребно, краставичката на тънки парченца, скилидките чесън на тънки филийки, моркова го режем на кубченца.

Смесваме го със смлените домати, подправен със захар, за да не е кисело от доматеният сок. Подправяме със сол. Изливаме соса отгоре.

Най-отгоре поливаме скумрията плакия пак с олио - 2 с.л. Нарязваме лющяна - пресен на ситно и ръсим отгоре.

Печем скумрия със сос на фурна на 200°C до готовност - скумрията се изпича, сосът се сгъстява.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: