Начин на приготвяне
Пресявам брашното със сито. В купа слагаме яйцата, захарта и разтопения мед. Разбиваме с миксера до гладък крем. Бухва от яйцата.
В киселото мляко слагаме содата да шупне. Добавяме и нея в купата. На тънка струя и олиото и пак разбиваме. Най-накрая слагаме брашното, канелата и какаото и замесваме с ръка.
Прехвърляме върху набрашнена повърхност и доомесваме на гладка топка. Делим на две и всяка част тесто, разточваме с точилка - дебела.
Като разточваме листа, от който ще изрязваме формичките също набрашняваме да не лепне точилката при разточването.
С формички режем, в случая цвете. Редим меденките в покрита с хартия тава на разстояние и печем на 180°C в загрята фурна за около 14-15 мин.
Вадим ги и оставяме да изстинат в друг съд. Правим същото и с останалото тесто.
Две по две слепваме меденките със сладко то смокини.