Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Пюрета»Пюре от цвекло с картофи и моркови

Пюре от цвекло с картофи и моркови

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Пюре от цвекло с картофи и моркови
Снимка: Juliya
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
110 мин.
Порции
2
"Пюре от цвекло с картофи и моркови е пълноценно допълнение към здравословната порция за вечеря или обяд."

Необходими Продукти

  • цвекло - 2 бр.
  • картофи - 1 бр. малък
  • моркови - 1 бр. малък
  • зехтин - 2 с.л.
  • пармезан - 100 г настърган
  • чесън - 1 скилидка (по желание)
  • кимион - щипка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и сварете цвеклото, без да го белете.

Обелете морковите и картофите, нарежете ги на парченца и сварете.

Обелете цвеклото, нарежете го на парченца и добавете към сварените картофи и моркови.

Оставете да заври, махнете от котлона и пасирайте зеленцучите.

Прибавете подправките и сиренето към зеленчуците, пак пасирайте.

При нужда, може да добавите малко вода.

Пюрето от цвекло е готово.

Пюре от цвекло с картофи и моркови е пълноценно допълнение към здравословната порция за вечеря или обяд.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: