Начин на приготвяне
За крема нишестето се разтваря в 100 мл от млякото, към тази смес се прибавят жълтъците.
Останалото мляко се разбърква със захарта и се загрява на средна степен на котлона, когато заври към него се прибавя сместа с нишестето и жълтъците.
Бърка се до получаването на гъст и гладък крем. Готовият крем се пресипва в купа и се оставя да се охлади. Сметаната се разбива с ванилия и се прибавя към вече охладения крем.
Бисквитите се потапят за кратко в сока от праскови и се редят във избраната форма, заливат се с крем, тази процедура се повтаря докато свършат кремът и бисквитите.
Тортата се украсява със сладко от праскови или с пресни плодове. По желание се поръсва с натрошени бадеми. Готовата бисквитена торта се оставя в хладилник, за да стегне.
Да ви е сладко! Бисквитената торта с праскови е готова.