Кето гофрети

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Кето гофрети
Снимка: Juliya
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Това е новата ви любима кето закуска - да, тези кето гофрети са супер и за предястие с някой апетитен дип"

Необходими Продукти

  • червена леща - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • сода - щипка
  • краве масло - 50 г меко
  • зехтин - 1 с.л.
  • подправки - 2 ч.л.
  • твърдо сирене - 1 с.л. настъргано
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За кето гофретите измиваме лещата, заливаме я с хладка вода и оставяме да престои една нощ.

След това отцеждаме лещата, сипваме я в блендер или пасатор, добавяме яйцето, зехтина, содата и подправките (по ваш избор, кимион, риган, червен пипер, куркума) и пасираме всичко до хомогенна смес.

Прибавяме настърганото сирене и мекото масло и разбъркваме, за да се смесят продуктите за гофретите.

Загряваме гофретника, слагаме около 2 с.л. от сместа в уреда и печем за около 5-7 минути.

Кето гофретите от червена леща са ароматни и вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: