Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Шкембе чорба»Шкембе чорба от манатарки

Шкембе чорба от манатарки

Шкембе чорба от манатарки
Снимка: Виктория Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Шкембе чорбата от манатарки се сипва в купа и се поднася с лют пипер и чесън с оцет. Чудесно би го допълнила и една пърленка."

Необходими Продукти

  • манатарки - 5 бр. големи
  • масло - 50 г
  • олио
  • червен пипер - 5 с.л.
  • прясно мляко - 500 г
  • черен пипер
  • сол
  • оцет
  • чесън - 5 скилидки
  • лют пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Манатарките се измиват добре. Нарязват се на средно големи парчета.

В тиган се слага половината масло и малко олио. Добавят се нарязаните гъби и се изпържват добре. Към тях се добавя половината червен пипер и се запържват още малко. Оставят се настрана.

В тенджерка се сипва прясното мляко и още толкова вода. Слага се на котлона, за да заври. Овкусява се със сол и черен пипер. Оставя се да ври поне 5 минути.

Към млечния бульон се добавят запържените манатарки. Вари се още за кратко. Използват се тиганът от манатарките.

В него се слагат останалото масло, малко олио и останалия червен пипер. Запържва се за кратко.

Тази запръжка се добавя в тенджерата с шкембе чорбицата, като се изсипва през цедка.

Чесънът се обелва и пресира в малка купичка. Добавя се повечко оцет.

Шкембе чорбата от манатарки се сипва в купа и се поднася с лют пипер и чесън с оцет. Чудесно би го допълнила и една пърленка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: