Начин на приготвяне
Манатарките се измиват добре. Нарязват се на средно големи парчета.
В тиган се слага половината масло и малко олио. Добавят се нарязаните гъби и се изпържват добре. Към тях се добавя половината червен пипер и се запържват още малко. Оставят се настрана.
В тенджерка се сипва прясното мляко и още толкова вода. Слага се на котлона, за да заври. Овкусява се със сол и черен пипер. Оставя се да ври поне 5 минути.
Към млечния бульон се добавят запържените манатарки. Вари се още за кратко. Използват се тиганът от манатарките.
В него се слагат останалото масло, малко олио и останалия червен пипер. Запържва се за кратко.
Тази запръжка се добавя в тенджерата с шкембе чорбицата, като се изсипва през цедка.
Чесънът се обелва и пресира в малка купичка. Добавя се повечко оцет.
Шкембе чорбата от манатарки се сипва в купа и се поднася с лют пипер и чесън с оцет. Чудесно би го допълнила и една пърленка.