Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Банички с печен патладжан

Банички с печен патладжан

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Банички с печен патладжан
Снимка: Juliya
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
7
"Чудни банички с печен патладжан, които може да хапнете по всяко време."

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • сирене - 100 г натрошено
  • магданоз - 2 - 3 стръка
  • олио - 3 с.л. за намазване
  • прясно мляко - 3 с.л за намазване
  • сол - на вкус
  • червен пипер - на вкус
  • кори за баница - 6 - 8 бр., фини, точени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патладжаните, изпечете ги в загрята на 190°C фурна за около 60 минути. Обелете и нарежете на ситно печените патладжани.

Добавете сиренето, нарязания на ситно магданоз, сол и пипер и разбъркайте.

Смесете олиото и прясното мляко.

Разстелете корите за баница и намажете със сместа (олио и мляко).

Прегънете ги на три, за да се получи дълга лента.

В единия край сложете 1-2 с.л. от плънката, сгънете на триъгълник и продължете така до края.

Подредете триъгълните банички в тава, намажете отгоре със сместа (олио и мляко) и печете в предварително загрята фурна на 190°C за около 20-30 минути.

Банички с печен патладжан може да сервирате и с лек млечен сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: