Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пилаф»Арменски пилаф с Басмати и пиле

Арменски пилаф с Басмати и пиле

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5045k2k3k5
Арменски пилаф с Басмати и пиле
Снимка: Мина Димитрова
1 / 3
29/08/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Нека бъде не само лесно, но и много вкусно - Арменски пилаф!"

Необходими Продукти

  • ориз басмати - 1 ч.ч.
  • лук - 1 голяма глава
  • моркови - 2 броя на дребно
  • пилешко месо - 300 г
  • олио - 5 с.л.
  • червени чушки - 1 бр.
  • зелени чушки - 1 бр.
  • стафиди - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • джоджен
  • кимион
  • бахар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се сварява във вода подправено с малко сол.

Полученият бульон се прецежда и запазва. Месото се обезкостява при нужда и накъсва на малки парчета.

В подходящ дълбок съд се запържва лукът, прибавят се нарязаните моркови.

Почистеният и нарязан на ситно червен и зелен пипер. Прибавя се оризът, две чаши и половина от бульона или смесва бульон и вода.

Подправя се с подправките - черен пипер, джоджен, две зърна бахар, щипка кимион.

Накрая се прибавя и пилешкото месо и стафидите към пилафа.

Готви се на умерен огън до извиране на течността на арменския пилаф.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: