Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Миш маш»Миш-маш с козе сирене по рецепта на Бай Данчо

Миш-маш с козе сирене по рецепта на Бай Данчо

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Миш-маш с козе сирене по рецепта на Бай Данчо
Снимка: Мария Божилова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8
"Бай Данчо знае как да приготви най-вкусния миш-маш. Пробвайте го - ще си оближете пръстите!"

Необходими Продукти

  • червени чушки - 2 кг
  • домати - 1 кг
  • лук - 500 г
  • козе сирене - 500 г
  • яйца - 15 бр.
  • олио - 100 мл
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Червените чушки се изпичат в чушкопек.

Обелват се, почистват се от дръжките и семките.

Нарязват се на едри парчета.

Доматите се обелват и се нарязват на едро.

Лукът се обелва, измива и нарязва на филийки.

Яйцата се разбъркват в отделна купа.

Сирене се натроша на ситно.

Магданозът се почиства, измива и нарязва на ситно.

Олиото се загрява и се прибавя нарязаният лук.

Задушава се 15 мин., след което се прибавят нарязаните изпечени чушчици.

Разбърква се постоянно и след 10 мин. се прибавят нарязаните домати.

Ястието се вари 20 мин. докато остане на мазнина, след което се прибавят разбитите яйца.

Разбърква се много добре и миш-машът се поръсва с натрошеното сирене.

Готви се още 10 мин. при постоянно бъркане, след което сваля от котлона и се овкусява с нарязаният магданоз.

Какво му трябва на човек да е щастлив - едно скромно ястие с яйца, приготвено по любима рецепта. Миш-машът на бай Данчо е непретенциозен, но най-вкусният, който сте опитвали.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: