Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Ореховки»Нисковъглехидратни ореховки

Нисковъглехидратни ореховки

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Нисковъглехидратни ореховки
Снимка: Juliya
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
15
"Нисковъглехидратните ореховки са готови и са едни от най-вкусните, които ще опитате някога"

Необходими Продукти

  • орехи - 50 г смлени
  • белтъци - 2 бр.
  • еритритол на прах - 30 г + 10 г
  • лимонена киселина - 1 щипка
  • ксантанова гума - 1/4 ч.л.
  • кафе - 1 ч.л. разтворимо на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте белтъците с миксер на висока скорост за няколко минути до бяла и гъста пяна, постепенно добавете 30 г еритритол и лимонената киселина.

Смесете 10 г еритритол с ксантановата гума и сипете към белтъците.

Прибавете кафето и отново разбийте за кратко.

Сипете орехите и разбъркайте внимателно с шпатула до получаването на еднородна смес за домашните ореховки.

Прехвърлете сместа в пош и оформете ореховките върху хартия за печене.

Печете кето сладките в предварително загрята фурна на 120°C за около 40 минути.

Оставете ги да изстинат напълно във фурната и след това ги отлепете от хартията.

Нисковъглехидратните ореховки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: