Начин на приготвяне
Лесен тутманик с яйца и сирене - идеален за закуска.
В средно голяма купа с телена бъркалка разбиваме добре яйцата. Прибавяме към тях содата и киселото мляко, разбъркваме добре.
Пресяваме брашното и прибавяме и него, както и олиото. Отново разбъркваме всички продукти до получаването на хомогенна и лепкава каша.
Прехвърляме сместа в предварително намазнена или набрашнена тава.
Разстиламе равномерно с помощта на лъжица и слагаме тутманикът да се запече в предварително загрята на 200 градуса фурна около 30-35 минути. Изваждаме го от фурната, нарязваме и по желание сервираме с поръсена отгоре с пудрата захар.
Много подходяща напитка за този тутманик с яйца е айрянът. Да ви е сладко!