Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Тутманик»Лесен тутманик с яйца и сирене

Лесен тутманик с яйца и сирене

veronnika_pavlovaveronnika_pavlova
Чирак
5259188338
Лесен тутманик с яйца и сирене
Снимка: veronnika_pavlova
1 / 3
04/09/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Лесен тутманик с яйца и сирене - любимата закуска на няколко поколения."

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сол - една чаена лъжичка
  • олио - 1 - 2 супени лъжици
  • брашно - 2 ч.ч.
  • краве сирене - 250 г
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лесен тутманик с яйца и сирене - идеален за закуска.

В средно голяма купа с телена бъркалка разбиваме добре яйцата. Прибавяме към тях содата и киселото мляко, разбъркваме добре.

Пресяваме брашното и прибавяме и него, както и олиото. Отново разбъркваме всички продукти до получаването на хомогенна и лепкава каша.

Прехвърляме сместа в предварително намазнена или набрашнена тава.

Разстиламе равномерно с помощта на лъжица и слагаме тутманикът да се запече в предварително загрята на 200 градуса фурна около 30-35 минути. Изваждаме го от фурната, нарязваме и по желание сервираме с поръсена отгоре с пудрата захар.

Много подходяща напитка за този тутманик с яйца е айрянът. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: