Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Лесен тутманик с маслини и сирене

Лесен тутманик с маслини и сирене

ВикиВики
Новак
76312
Лесен тутманик с маслини и сирене
Снимка: Вики
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Лесен тутманик, с който всеки в кухнята може да се справи"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • маслини - към 300 г нарязани
  • сирене - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Смесва ме киселото мляко и содата.

2. Прибавяме брашното, яйцата и разбъркваме хубаво.

3. Наливаме олиото и отново разбъркваме.

4. Добавяме нарязаните маслини, натрошеното сирене и разбъркваме.

5. В намазнена тава изсипваме тестото.

Печем лесния тутманик в предварително загрята фурна на 200 градуса до златист цвят.

Невероятна вкусена и лесен тутманик с маслини и сирене за закуска.

Приятен апетит.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: