Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Пържоли с гъбен сос на фурна

Пържоли с гъбен сос на фурна

Yordanka VasilevaYordanka Vasileva
Чирак
891k167
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Сервирайте пържолите с гъбен сос топли."

Необходими Продукти

  • пържоли - 6 бр.
  • гъби - 300 г
  • зеленчуков бульон - 300 мл
  • готварска сметана - 200 мл
  • кашкавал - 200 г
  • краве масло - 30 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 3 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • чесън на прах - 2 щипки
  • кимион - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посолете и овкусете пържолите с пипера, кимиона и чесъна на прах. Запържете ги от двете страни за по 3 минути.

Намажете тава с масло и наредете пържолите. Запечете ги във фурната за 20 минути на 200 градуса.

В тиган запържете лука и чесъна за 2-3 минути и добавете нарязаните на шайби гъби.

Пържете до полуготовност и налейте бульона. След няколко минути добавете и сметаната.

Оставете бавно да ври за 10 минути.

Залейте пържолите със соса и отново върнете във фурната за 20 минути. След това поръсете ястието с кашкавал и запечете за още 6-7 минути пържолите във фурната.

Сервирайте пържолите с гъбен сос на фурна топли.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: