Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Мезета»Мезе от пилешки сърца в гювеч

Мезе от пилешки сърца в гювеч

Кристина БоневаКристина Бонева
Помощник Готвач
37191711
Мезе от пилешки сърца в гювеч
Снимка: Кристина Бонева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Знаете ли какво се казва, когато някой ви покани на такова вкусно мезе - Сипете ми допълнително, се казва"

Необходими Продукти

  • пилешки сърца - 1 кг
  • лук - 2 големи глави
  • чушки - 2 - 3 бр. от буркан, люти
  • сол
  • дафинов лист
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките сърца се почистват и измиват много добре. След това се сваряват за около 10 мин. в подсолена вода, в която може да сложите дафинов лист и няколко зърна черен пипер.

Целта на варенето е да се премахне кръвта от сърцата. Лукът се нарязва на ситно и заедно с пилешките сърца се поставя в глинен гювеч.

Продуктите се разбъркват добре и се добавя сол на вкус, лютите чушки и черен пипер. Поставя се капака и ястието се пече на 200 градуса за около 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: