Начин на приготвяне
В голяма купа си слагаме брашното.
В друга купа (по-малка ) си слагаме киселото мляко, яйцата и содата. Разбъркваме ги и оставяме да шупне.
Когато е готово, слагаме сместа при брашното и започваме да си правим тесто.
Месим, докато тестото спре да лепне (при нужда добавяме още брашно).
Разточваме с помощта на точилка, докато стане около 0.5 см или 1 см. Докато разточваме тестото за бухти, се слага брашно на тестото, за да е по-лесно разточването.
Разрязваме тестото с помощта на нож във форма на правоъгълници.
В дълбок тиган си слагаме олио, което оставяме да загрее, и след като стане готово, започваме да пържим бухтичките и от двете страни, докато добият златисто-кафява коричка.
Накрая поръсваме готовите бухнали бухтички с пудра захар.