Начин на приготвяне
За тези бухнали бухти разтворете маята в 100 мл хладка вода, добавете захарта, 1 с.л. брашно, разбъркайте и оставете да втаса.
Изсипете брашното в по-дълбок съд, добавете маята, останалата хладка вода (150 мл), добавете сол, олио и замесете тестото. Покрийте с чиста кухненска кърпа и оставете да втаса.
Замесете тестото върху набрашнена работна повърхност и го разделете на 3 топки и разточете всяка топка в по-голям кръг с точилка.
Нарежете всеки кръг на 5 триъгълника (като по този начин получавате 15 триъгълника).
Загрейте мазнината и спуснете триъгълниците от тестото.
Пържете до златисто от двете страни. Изхвърлете триъгълните бухтички върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.
Съвет: Сервирайте бухнали сръбски бухтички със сирене, айвар, прошуто ...