Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхнии»Яхния от пресен зелен фасул и свинско месо

Яхния от пресен зелен фасул и свинско месо

Яхния от пресен зелен фасул и свинско месо
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Яхния от пресен зелен фасул и свинско месо - дано обичате и чесън"

Необходими Продукти

  • свински врат - 600 г
  • зелен фасул - 600 г пресен
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • моркови - 2 бр.
  • домати - 2 бр.
  • олио - 50 мл
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 2 листчета
  • брашно - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера загрейте олиото и в него запържете за около 5 мин свинското месо, нарязано на късчета.

Нарежете лука и чесъна на дребно и ги добавете към месото.

Разбъркайте добре и прибавете почистения и нарязан на парчета зелен фасул и морковите нарязани на кръгчета.

Посолете и налейте 1 ч.ч. топла вода.

Захлупете тенджерата и оставете да ври около 20 минути.

След това добавете обелените и нарязани на кубчета домати.

Поръсете с брашно, червен и черен пипер, риган и дафинов лист.

Добавете около 500 мл топла вода и оставете зеления фасул яхния да къкри на слаб огън още около 20 минути или до готовност на месото.

Пожелание поднесете готовата яхния с пресен зелен фасул със свинско месо поръсена със свеж магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Истинска класика и много вкусна яхнийка!
11.01.2024 22:12