Начин на приготвяне
В тенджера загрейте олиото и в него запържете за около 5 мин свинското месо, нарязано на късчета.
Нарежете лука и чесъна на дребно и ги добавете към месото.
Разбъркайте добре и прибавете почистения и нарязан на парчета зелен фасул и морковите нарязани на кръгчета.
Посолете и налейте 1 ч.ч. топла вода.
Захлупете тенджерата и оставете да ври около 20 минути.
След това добавете обелените и нарязани на кубчета домати.
Поръсете с брашно, червен и черен пипер, риган и дафинов лист.
Добавете около 500 мл топла вода и оставете зеления фасул яхния да къкри на слаб огън още около 20 минути или до готовност на месото.
Пожелание поднесете готовата яхния с пресен зелен фасул със свинско месо поръсена със свеж магданоз.
Коментари