Свинско с моркови и грах

ЕфросияЕфросияНовак301
28/05/2010
"Забелязали ли сте, че задушените зеленчуци са много по-вкусни със свинско?"
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо14 086
  • Преглеждания за месеца97
  • Преглеждания за седмицата40
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на леко продълговати парчета. Загрейте малко олио и изпържете месото до зачервяване.

Изважда се и на негово място се слага нарязаният лук, разбърква се малко и се добавят нарязаните на съвсем ситно зелен фасул, чушки, син домат, както и царевицата заедно с граха.

Морковът се нарязва на по-големи кубчета и се прибавя към останалите зеленчуци.

Когато поомекнат, се добавят настърганите домати и се бърка от време на време.

След като се сгъсти, сместа се изсипва в тава или гювеч заедно с месото, подправя се с черния пипер, червения пипер, солта магданоза и 1 ч.ч. вода.

Свинското се пече около 1 час на 200 градуса, като може да го покриете през първия половин час с алуминиево фолио.

Рейтинг

5 3
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
лидия
лидия
17.03.2015 16:18
хубаварецепта
0
0