Агнешко с бира и червен пипер

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9722k9
Агнешко с бира и червен пипер
Снимка: Христилияна Димитрова
1 / 2
23/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4
"Най-консумираната алкохолна напитка ще придаде страхотен вкус и аромат на агнешкото месо, затова не я пропускайте"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1.200 кг
  • червен пипер - 3 с.л.
  • черен пипер - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • олио - 100 мл
  • бира - 1 ч.ч.
  • зелен лук
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото месо се нарязва на порции.

В купа се смесват олиото, червени и черния пипер и солта. Разбърква се.

С получената смес се помазва хубаво всяка порция.

В тава се слага зеленият лук за подложка на нашето печено агнешко.

Върху него се редят овкусените порции.

След като всички порции са подредени, се заливат с останалата смес с олиото. Също така се сипва бирата и 1 ч.ч. вода.

Тавата с агнешкото за Великден се завива с фолио и се пече на 200 градуса за 2 часа.

След това се маха фолиото и агнешкото с бира и червен пипер се пече още половин час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: