Начин на приготвяне
Приготвяме чаши, в които да сипем крем пудинга, докато е горещ, както и бъркалка, и черпак. Обелваме и нарязваме бананите.
Разтваряме захарта в млякото в малка касерола на умерен огън и в отделен съд разтваряме нишестето в студената вода.
Към горещото подсладено мляко добавяме ванилията и изсипваме бавно разтвореното нишесте при непрекъснато бъркане.
При нужда намаляваме огъня. Бъркаме до желаната гъстота.
Сипваме по един черпак в чашките. Нареждаме слой банани и разпределяме остатъка от крема ягода отгоре им по равно.
Завършваме вкусния пудинг с още един слой банани и слагаме заливка.
Ягодов пудинг с банани и безлактозно мляко се консумира охладен.
Следващия път препоръчваме обезателно да пробвате това крем брюле приготвено по френска рецепта, което не само, че се приготвя много лесно, но и впечатлява всеки, който го е опитал.