Пиле с къри и ананас

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Пиле с къри и ананас2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Насладете се на всяка хапка от ястието пиле с къри и ананас, отличаващо се с превъзходен вкус."

Необходими Продукти

  • дългозърнест ориз - 250 г
  • пилешки гърди - 2
  • шалот - 2
  • ананас - 4 резена (пресен или от консерва)
  • къри на прах - 1 ч.л.
  • кокосово мляко - 200 мл
  • лют червен пипер
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • царевично нишесте - 1/2 чаена лъжичка
  • избистрено масло - 1/2 супена лъжица или олио
  • бяло вино - ½ ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете ориз басмати, както е указано на опаковката (обикновено го оставете да заври с два пъти повече вода от количеството ориз и след това го оставете да къкри за около 12 до 15 минути при затворен капак)и го оставете на топло, покрит.

Нарежете пилешките гърди и ананаса на кубчета и ги мариновайте в купа със сока от консервата с ананас за около 15 минути или повече. След това отцедете сока.

Загрейте мазнина в тиган и запържете пилешките парчета на среден огън, задушете ситно нарязания шалот в избистреното масло.

След около 5 минути добавете парченцата ананас и ги запържете за кратко. Деглазирайте с бяло вино добавете кокосовото мляко .

Оставете всичко да ври няколко минути . Накрая подправете с малко сол и 1-2 чаени лъжички къри. Ако е необходимо, уплътнете леко с царевично нишесте.

Сервирайте с ориз басмати.

Насладете се на всяка хапка от ястието пиле с къри и ананас, отличаващо се с превъзходен вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: