Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Аламинути»Пене с пресни чери домати

Пене с пресни чери домати

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Пене с пресни чери домати
Снимка: Ivelina
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Пене с пресни чери домати - рецепта, изпълнена перфектно по 2 начина"

Необходими Продукти

  • зехтин - 27 г екстра върджин
  • чесън - 1 скилидка
  • чери домати - 270 г
  • босилек - на вкус
  • вода - 460 г
  • сол - на вкус
  • паста - пене 250 г
  • грана падано - настъргано на вкус и по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рецептата за пене с пресни домати е предназначена за тези, които обичат прости и вкусни ястия или имат малко време за готвене.

Благодарение на Thermomix приготвянето на средиземноморското ястие отнема само половин час, не повече.

Особеността на това ястие е, че пенето (но можете да използвате всякакъв вид паста, дълга или къса) ще се сготви заедно със соса, придавайки невероятен вкус.

Важното е да изберете сочни, качествени малки домати тип чери или по-големи, с компактна консистенция: само така нашата паста с пресни домати ще се окаже истински успех.

Пене с чери домати в Термомикс

Поставете олиото и нарязания чесън в купатa: 3 мин. 100° скорост 1.

Добавете нарязаните на четвъртинки домати и наситнения босилек: 3 мин 100° скорост 1.

Добавете вода и сол: 8 мин 100° скорост 1.

Добавете пенето и разбъркайте на ръка с шпатула.

Оставете да почине в затворената купа за 1 минута.

Поставете в чиния и сервирайте пастата с домати, поръсена с пармезан.

Пене с чери домати на тиган

За да приготвите паста с пресен домат, първо, сварете пастата, а през това време пригответе студения сос.

Чери доматите се нарязват на кубчета и се запържва 1/2 с лъжица олио и разполовената скилидка чесън.

Оставете да покафенее за няколко минути, като добавите капка вода от варенето на пастата, ако е необходимо.

Добавете чери доматите с водата, която са пуснали, и подправете със сол и черен пипер.

Добавете листата босилек и задушете на среден огън за 2 минути само за да омекнат малко чери доматите.

Сварете макароните и когато се сварят, ги изсипете в тигана с пресния доматен сос.

Смесете макароните със соса на силен огън, като добавите струйка масло, за да позволите на пастата да поеме соса.

Насладете се!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: