Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Сладка Баница»Сладка баница с грозде

Сладка баница с грозде

veronnika_pavlovaveronnika_pavlova
Чирак
5259188338
Сладка баница с грозде
Снимка: veronnika_pavlova
1 / 3
28/09/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Сладка баница с грозде и дъх на канела - ароматен и вкусен десерт."

Необходими Продукти

  • кори за баница - 400 г
  • грозде - 600 - 800 черно или бяло грозде
  • олио - 4 - 5 супени лъжици
  • кафява захар - 300 - 350 грама
  • галета - 70 г
  • канела - 1 - 2 чаени лъжици
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Есента – сезонът на вкусните плодове и особено гроздето, е идеалното време, в което да опитате и да си приготвите тази невероятна и апетитна рецепта за сладка баница с грозде, от която ще си оближете пръстите!

Измиваме добре гроздето и разрязваме зърната наполовина, като ги изчистваме от семките. Намазняваме с малко олио правоъгълна тава за печене. Разстиламе една от корите за баница, като поръсваме отгоре с олио и върху нея слагаме още една кора.

На около 1/4 разстояние от долния ръб на кората нареждаме в 2-3 реда зърна грозде. Поръсваме 2 супени лъжици захар, по желание може и кафява, чаена лъжица галета и щипка канела. Гроздето се реди в ред, а не се разпръсква по цялата кора, както сместа при другите баници, защото по-трудно се навива кората.

Ако имате различно по цвят грозде - бяло, червено, черно - става още по интересно, когато готовата сладка баница се нареже на парчета. Прегъваме кората от долния край върху реда с грозде, навиваме и слагаме в тавата.

Така приготвяме всички кори, поръсваме с олио и малко захар отгоре и печем баницата за 30 минути, в предварително загрята умерена фурна при 180 градуса до зачервяване. Изваждаме готовата баница с канела и сервираме с поръсена отгоре пудра захар по желание. Става като щрудел. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: