Начин на приготвяне
Разбийте с телена бъркалка яйцето и захарта, прибавете мекото масло и разбъркайте.
Добавете бадемите и пак разбъркайте.
Сипете пресятото брашно с бакпулвера и разбъркайте много добре.
Тестото за сладкиша с круши е доста гъсто.
Обелете 2 круши и ги нарежете на кубчета.
Добавете крушите и натрошения шоколад в тестото, разбъркайте и изсипете сместа в малка форма с хартия за печене.
Нарежете останалата круша на тънки филийки и ги наредете върху тестото.
Печете плодовия сладкиш в предварително загрята фурна на 160°C за 50-60 минути.
Проверете с дървено шишче за готовността на сладкиша .
Извадете готовия сладкиш с бадеми и още горещ намажете повърхността му с меда.
Тук идва моментът за голямото търпение, което трябва да проявите, докато сладкишът с круши, шоколад и бадеми изстине напълно.
Да ви е сладко!