Начин на приготвяне
Обелваме картофите и ги режем на кубчета, след което в намазнена тава ги поставяме да се запичат във фурната на 200 г. за 10-15 мин.
През това време в тиган запържваме нарязаните на дребно лук и морков и към тях добавяме каймата. След като стане на трохи, прибавяме настърганите домати, чубрицата, вегетата и магданоза и оставяме да къкри 5-6 мин.
Сваляме от котлона и прибавяме към картофите и връщаме отново във фурната за около 20 мин./ако има нужда добавяме малко количество вода/.
Наденицата нарязваме на колелца и след 20-тата минута я добавяме в тавата, като объркваме хубаво и връщаме да се дозапече.
3-4 мин. преди готовност заливаме мусаката със смес от яйцата, киселото мляко и поръсваме с настърган кашкавал, след което запичаме за още 10 мин.
Мусаката с наденица и кайма можем да поднесем с гъсто кисело мляко.