Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Мусака»Мусака с наденица и кайма

Мусака с наденица и кайма

СтаниславН.СтаниславН.
Новак
4495
Мусака с наденица и кайма
Снимка: Анонимен
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Мусаката с наденица и кайма можем да поднесем с гъсто кисело мляко."

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г
  • кайма - 500 г смес
  • прясна наденица - 1 бр.
  • лук - 1 гл.
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 3 - 4 средни
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 200 г
  • кашкавал - 100 г
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 с.л.
  • сушен магданоз - 1 с.л.
  • вегета - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме картофите и ги режем на кубчета, след което в намазнена тава ги поставяме да се запичат във фурната на 200 г. за 10-15 мин.

През това време в тиган запържваме нарязаните на дребно лук и морков и към тях добавяме каймата. След като стане на трохи, прибавяме настърганите домати, чубрицата, вегетата и магданоза и оставяме да къкри 5-6 мин.

Сваляме от котлона и прибавяме към картофите и връщаме отново във фурната за около 20 мин./ако има нужда добавяме малко количество вода/.

Наденицата нарязваме на колелца и след 20-тата минута я добавяме в тавата, като объркваме хубаво и връщаме да се дозапече.

3-4 мин. преди готовност заливаме мусаката със смес от яйцата, киселото мляко и поръсваме с настърган кашкавал, след което запичаме за още 10 мин.

Мусаката с наденица и кайма можем да поднесем с гъсто кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: